- Dit evenement is voorbij.
Voordracht: “Levens- en voedingsgewoonten van onze voorouders”
13 mei 2019 // 20:00 - 22:00
FreeVoordracht: “Levens- en voedingsgewoonten van onze voorouders”
door André Delcart
André Delcart uit Dendermonde doet al jarenlang onderzoek naar het culinair erfgoed en de eetcultuur in Vlaanderen. Hij heeft heel wat ervaring met bedrijfsgeschiedenis en bedrijfserfgoed. Hij schreef onder meer de geschiedenis van peperkoekfabrikant Vondelmolen (Lebbeke). Ook heeft hij een grote interesse voor de productie van mosterd, waarrond hij zelf ook een uitgebreide collectie aanlegde.
‘De culinaire geschiedenis van Vlaanderen begint zo in de twaalfde, dertiende eeuw’, vertelt de spreker. ‘De gilden en ambachten waren verantwoordelijk voor brood, vlees, vis, bier, wijn en noem maar op. We hadden gespecialiseerde markten en havens voor de aanvoer van goederen waar reglementeringen golden, in de meeste gevallen in het voordeel van de eigen handelaars.’
Praktisch
Deze voordracht is GRATIS, inschrijving is wel verplicht.
Inschrijven kan bij de penningmeester via mail (penningmeester@familiekunde-gent.be) of telefonisch (09/251 22 83).
Geef als eerste een reactie